LocalField Focus Error w/ SkyX


#1

Hello all,

Happy New Year.

While running focus last night with an FLI Camera connected via the SkyX x2 Plugin, I consistently received this error:

2018/12/30 19:56:52 580 - INFO - [ATOMIC_FOCUSER_MOVE_TO ] - [Funzione ] - Action Time [ATOMIC_FOCUSER_MOVE_TO] => 0 [m] 5 [s]
2018/12/30 19:56:52 943 - INFO - [ATOMIC_FOCUSER_MOVE_TO ] - [Funzione ] - Action Time Mobile Mean [ATOMIC_FOCUSER_MOVE_TO] => 0 [m] 3 [s]
2018/12/30 19:56:52 966 - EVENTO - [RoboFireLocalField ] - [CollectMemory ] - Memory GC Collect
2018/12/30 19:56:52 973 - INFO - [ROBOFIRE_LOCALFIELD ] - [Funzione ] - Action Time [ROBOFIRE_LOCALFIELD] => 0 [m] 22 [s]
2018/12/30 19:56:52 987 - INFO - [ROBOFIRE_LOCALFIELD ] - [Funzione ] - Action Time Mobile Mean [ROBOFIRE_LOCALFIELD] => 0 [m] 24 [s]
2018/12/30 19:56:53 005 - CRITICAL - [Focus ] - [Funzione ] - Action Aborted for Error : Focus Async Error (Error executing LocalField VCurve AutoFocus : Something goes wrong, memory RawImage is empty)
2018/12/30 19:56:53 008 - INFO - [TemperaturePlan ] - [CalcolaDeviazione ] - SQM Temperature = 25
2018/12/30 19:56:53 016 - INFO - [ATOMIC_FOCUS ] - [Funzione ] - Action Time [ATOMIC_FOCUS] => 0 [m] 22 [s]
2018/12/30 19:56:53 027 - INFO - [ATOMIC_FOCUS ] - [Funzione ] - Action Time Mobile Mean [ATOMIC_FOCUS] => 0 [m] 27 [s]
2018/12/30 19:56:53 036 - INFO - [Focus ] - [Funzione ] - Action End : FINISHED_ERROR
2018/12/30 19:56:53 073 - DEBUG - [Base2 ] - [SetSB_StatoVoyager ] - Change Voyager STATUS : RUN => ERRORE

Has anyone seen this error before and can advise on how to resolve?


#2

Happy New Year …

I experienced the same error with a FLI 16803. Seems huge image determine a premature flag of imageready in TSX DCOM object. LocalField doesn’t save image and this mean to access directly to a memory that result null. I ask to TSX developer info about. You can now workaround using a bin2 that work with loss of precision or reducing the % of sensor to 60/70%. I worked with FLI16200 and 29050 without problems but i think depends on PC.

All the best,
Leo


#3

Thanks Leo. I’ll give bin 2x2 a shot. :sunglasses:


#4

Sorry but is not too simple to abstract retrieve of ImageArray from all the camera control allowed in Voyager. Also for me its difficult to have access to a camera like yours that are of professional grade. I can arrange a delay in Voyager to avoid this but i’m not sure is only timing question …

All the best
Leo


#5

No problem. Another interesting thing, is that if I use the FLI ASCOM driver in SkyX instead of the x2 Plugin, I do not seem to have the problem occur. Similarly, a friend uses an Atik camera in SkyX with the x2 Atik plugin, and it seems to work just fine as well.

Could be something wrong with the x2 FLI Plugin. I will try bin 2x2 though.

The camera I am using is the FLI ML16200.


#6

Thanks for the info.

All the best
LO


#7

You bet. I will report back once the sky clears up and I have a chance to test.


#8

Works perfectly binned 2x2. Focus runs smooth, and the results are excellent.


#9

Thank you for the feedback